Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Hoe dan? ​Bescherm je huid in de winterzon

Hoe dan? ​Bescherm je huid in de winterzon

winterzon

Zelfs in de winter is het belangrijk je huid te beschermen tegen de zon. Vooral als je op wintersport gaat. DA adviseert.

In de bergen is de kracht van de zon veel sterker. Door de zuivere lucht en de weerkaatsing van de sneeuw heeft de zon een sterkere UV-straling. Ook als het bewolkt of mistig is komt een groot deel van de straling door het wolkendek heen. Omdat je tijdens wintersport veel buiten bent en je huid nog weinig zon gewend is, ben je kwetsbaar voor verbranding en DNA-schade. De kans op zonverbranding is dus extra groot.

Zonnebrandcrème op oliebasis

Ga voorbereid de piste op en smeer de blootgestelde huid in met een hoge factor (SPF 30 of hoger). Gebruik een zonnebrandcrème op basis van olie. Veel zonnebrandcrèmes die in de zomer worden gebruikt, zijn op waterbasis. Producten op waterbasis zijn niet geschikt in de kou en kunnen bevriezen op de huid. Kies dus voor een gezichtscrème, zonnebrand en/of handcrème op olie-basis. Dit beschermt de huid tegen UV-straling, roodheid en uitdroging en zorgt ervoor dat deze soepel blijft.

Neem de zonnebrandcrème mee als je de piste op gaat en herhaal het insmeren elke twee uur. Vergeet niet je lippen in te smeren! Houd er rekening mee dat de zon midden op de dag het sterkst is. Zoek de schaduw op om je huid rust te geven of smeer je nog eens goed in.

Bedek je huid

Op de piste beschermt het dragen van een helm je niet alleen tijdens een val, maar zorgt het er ook voor dat je hoofdhuid niet verbrandt. Als je na het boarden of skiën op een terras zit of een wandeling maakt, draag dan een muts en sjaal: zo bescherm je de huid van je nek, hals en hoofd tegen zonverbranding. Ook het dragen van een skibril of zonnebril is aan te raden. Het beschermt de ogen en de gevoelige huid rondom de ogen tegen UV-straling.

Après ski

Heb je na het skiën last van een droge of rode huid? Verzorg deze dan met een kalmerend en hydraterend product. De huid insmeren met een paar druppels olie vult de natuurlijke olielaag aan en helpt de vochtbalans te herstellen. Dankzij de vitamine A en E blijft de huid zacht en soepel. Droge lippen? Smeer deze in met een olie of vaseline.

Producten winterzon

image

Vision Sport SPF30 20 milliliter

20 ml
12
.
99
image

Vaseline Petroleum jelly creme 100 gram

100 gram
3
.
39
kinkhoest

Hoe dan? Kinkhoest

Lees verder
oogcremes