Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 49.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie! Klik hier voor meer informatie

Welke dan? Anti-wallentips

Welke dan? Anti-wallentips

wallen

Na een slechte nacht komen ze tevoorschijn, maar hoe laat je wallen en donkere kringen verdwijnen?

Wat zijn wallen?

Wallen, donkere kringen, je denkt misschien: dat is toch hetzelfde? Niet helemaal. In je schedel zitten twee holtes: je oogkassen. In die twee holletjes worden je ogen omsloten door sterk bot. De voorkant van je oog ligt bloot. Logisch, anders zie je niets. Gelukkig wordt je oog ook daar goed beschermd. Door je oogleden, je wimpers, je wenkbrauwen, je traanvocht en de stootkussentjes onder je oog. Die bestaan uit onderhuids vet en vocht. Hoopt dat zich op, dan ontstaan wallen. De huid onder je ogen is dan wat dikker dan normaal. Heeft je huid een blauwe of paarse waas? Dan noemen we dat ‘donkere kringen’. Die krijg je als bloedvaatjes door de dunne huid onder je ogen schijnen.

Twee soorten wallen

Er zijn twee soorten wallen: vochtwallen en vetwallen. Als je wat ouder wordt, verslapt het bindweefsel onder je oog. De elasticiteit en stevigheid van je huid neemt af en je huid wordt dunner en gaat wat hangen. De wal die dan ontstaat noemen we een vetwal. Een vochtwal is een verdikking onder het oog die ontstaat omdat het vocht niet goed wordt afgevoerd. Meestal heb je er ’s ochtends het meest last van. Oorzaak: liggend in bed kan het vocht zich ophopen en het duurt even voordat het is afgevoerd. Van vochtwallen kun je op elke leeftijd last van hebben. Gelukkig is er vaak wat aan te doen.

Wat kun je tegen wallen doen?

  • Voldoende slapen: tijdens de slaap ruimt je lichaam afvalstoffen en vocht op. Ook rondom je ogen vindt een grote schoonmaak plaats. Dat regelt je lymfesysteem: het filter van ons lichaam. Je lymfesysteem zuivert het vocht in ons lijf en voert afvalstoffen af. Als je goed slaapt, werkt dit systeem goed. Kom je slaap tekort, dan hapert het. Vocht en afvalstoffen hopen zich op. Ook onder je ogen. Als je ouder wordt, gaat het lymfesysteem wat trager werken. Dat verklaart waarom je ’s ochtend vaak wat langer last hebt van een slaperige blik.
  • Minder stress: van spanning krijg je geen wallen en donkere kringen, maar stress kan je wel slapeloze nachten bezorgen. En daar krijg je ze wél van. Lig je ’s nachts te piekeren? Leg een notitieboekje naast je bed en schrijf de dingen die je moet doen op. Uit je hoofd, op papier. Dat slaapt een stukje rustiger.
  • Genoeg vocht: als je te weinig drinkt, gebeuren er twee dingen die van invloed zijn op de zone rondom je ogen. Ten eerste gaat je lichaam vocht vasthouden. Ook onder je ogen. Ten tweede worden de adertjes onder je ogen zichtbaarder en dat veroorzaakt donkere kringen.
  • Gezonde voeding: gezond en gevarieerd eten houdt de vochthuishouding van je lichaam in conditie. Kalium speelt daarbij een belangrijke rol. Dat mineraal zit bijvoorbeeld in noten, vlees, brood, melk en allerlei soorten fruit.
  • Minder roken: roken schaadt de doorbloeding van je hele lichaam, dus ook die van je huid. Wie stopt, ziet na een paar dagen al een gezondere teint tevoorschijn komen en ook de wallen en kringen slinken snel.
  • Smeren: wallen zijn zwellingen. Die zetten de huid flink onder druk. Om je huid veerkrachtig te houden zijn goede oogcrèmes onmisbaar. Voor overdag een product dat de zwelling aanpakt, voor ’s nachts een crème of serum die de huidfuncties optimaliseert.
  • Een massage: met een milde massage kun je de doorbloeding rondom je oog stimuleren. Dat helpt tegen donkere kringen. Breng eerst een paar druppeltjes oogcontourcrème aan en klop de crème met de vingertoppen zachtjes in de huid. Begin altijd bij je neus en werk langzaam naar je buitenste ooghoek toe. Bij een wallenmassage maak je geen kloppende, maar meer een duwende beweging. Ook nu begin je bij je neus en met je wijsvinger druk je het vocht heel zachtjes richting je jukbeenderen.
  • Kou: er zijn allerlei oplossingen om er na een zware nacht fris en fruitig uit te zien. Oogmaskers bijvoorbeeld. Vaak in de vorm van pads die je op en onder je oog legt. Perfect voor af-en-toe-gebruik. Net als huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die je ’s ochtends uit de brand kunnen helpen. Leg eens (een minuut of twintig) koude schijfjes komkommer op je oogleden. Ook ijskoude theelepels kun je inzetten. Die leg je ’s avonds in de koelkast en ’s ochtends met de bolle kant op je wallen.

Producten wallen

image

ROC Retinol correxion line smoothing eye cream 15 milliliter

15 Milliliter
29
.
99
image

Green People Firming eye serum vochtwallen 10 milliliter

10 Milliliter
19
.
95
image

Biodermal Oogcreme wallen & kringen 15 milliliter

15 Milliliter
43
.
49
homeworkout

Hoe dan? Fit vanuit huis

Lees verder
goedevoornemens