Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Hoe dan? Verkoudheid bij baby's

Hoe dan? Verkoudheid bij baby's

verkoudheidbaby

Kinderen zijn regelmatig verkouden, soms wel tien keer per jaar. Dit komt doordat kleine kinderen en baby’s nog niet voldoende weerstand hebben opgebouwd tegen verkoudheidsvirussen.

Wat zijn de symptomen van verkoudheid bij een baby?

Als het slijmvlies in het neus-keelgebied ontstoken raakt, zwelt het op en produceert het veel slijm en snot. Hierdoor kan de neus van je kindje verstopt raken of kan hij of zij juist last krijgen van een loopneus. Je kindje kan ook gaan hoesten, niezen en keelpijn krijgen. Daarnaast kunnen kinderen door een verkoudheid last krijgen van ‘snotogen’: gelige prut die zich in de ooghoeken ophoopt.

Volwassenen kunnen bij een verkoudheid last hebben van een bijholteontsteking, maar bij kleine kinderen komt dit zelden voor. Hun holtes zijn nog niet (helemaal) ontwikkeld.

Hoe lang duurt verkoudheid bij een baby?

Een verkoudheid duurt gemiddeld twee weken. Het kan wat langer of juist korter duren. Een verkoudheid gaat vanzelf weer over.

Hoe kun je verkoudheid genezen?

Verkoudheid bij baby's kun je verlichten door een zoutoplossing te gebruiken. Kies er een die speciaal ontwikkeld is voor baby’s. Heeft je baby koorts? Dan mag je paracetamol die speciaal voor jonge kinderen is geven. Lees altijd eerst de bijsluiter.

Ook belangrijk: laat je baby voldoende drinken. Met een dichte neus is drinken vaak moeilijker. Voor het voeden, kun je neusspray toedienen om het snot los te maken. Ook is er een speciale verkoudheidsbalsem voor baby’s vanaf 6 maanden. Deze breng verlichting op de borst en kan je baby helpen makkelijker te ademen. Lees voor gebruik de bijsluiter. (Luuf Verkoudheidsbalsem voor baby´s mag vanwege het gehalte aan kamfer niet toegepast worden bij patiënten met astma bronchiale of andere aandoeningen van de ademhalingswegen, die met een duidelijke overgevoeligheid van de ademhalingswegen gepaard gaan.)

Wanneer is het slim om contact op te nemen met een huisarts?

Een verkoudheid gaat in principe vanzelf weer over. Voor een gewone verkoudheid hoef je dus niet naar de huisarts te gaan. Krijgt je kindje last van benauwdheid, sufheid, een piepende ademhaling of drinkt het slecht (minder dan de helft in vergelijking met normaal): bel dan je huisarts.

Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?

Het is normaal dat een klein kindje regelmatig verkouden is. Het helpt zelfs om de weerstand op te bouwen. Vaak als een kindje naar het dagverblijf of de crèche gaat, is hij of zij geregeld verkouden. Door de omgeving raken kinderen gemakkelijk besmet met verkoudheidsvirussen. Bacillen verspreiden zich via speelgoed, deurklinken, handen en uitgeademde lucht. Besmetting met een verkoudheidsvirus is dan ook moeilijk te voorkomen. Wat helpt is om regelmatig de handen te wassen en je kind te leren om bij niezen of hoesten de hand voor de mond te houden.

Producten verkoudheid baby

image

Geratherm Thermometer flex 1 stuks

1 stuks
11
.
95
image

A Vogel Junior neusspray 15 milliliter

15 ml
6
.
99
image

Daro Paracetamol vloeibaar 100 milliliter

100 ml
7
.
79
kinkhoest

Hoe dan? Kinkhoest

Lees verder
oogcremes