Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Hoe dan? Douchen

Hoe dan? Douchen

douchen

Douchen: we doen het ongeveer elke dag en waarschijnlijk zonder er bij na te denken. DA adviseert hoe je het het best kunt doen en welke producten je wanneer gebruikt.

Temperatuur

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om watertemperatuur, maar het beste is een lauwwarme douche (tussen de 30 en 35 graden). Te heet douchen (boven de 37 graden) is niet goed voor de huid en droogt het uit. De buitenste laag van de huid en het natuurlijke vetlaagje worden dan aangetast. 

Wil je het helemaal goed doen? Dan is koud afdouchen aan te raden. Koud water sluit je poriën, zodat er geen vuil of bacteriën in komt. Koud afdouchen heeft daarnaast nog veel andere gezondheidsvoordelen.

Veel mensen vinden een dagelijkse douche prettig, maar het is eigenlijk niet nodig. In principe is zo’n 2 tot 3 keer week douchen genoeg en ook beter voor de huid. Douche je liever elke dag? Zorg dan dat je niet te lang doucht. Vijf minuten tot tien minuten is voldoende tijd om jezelf te reinigen.  

Lichaam reinigen

Met een zeep of een douchegel verwijder je vuil van je lichaam. Het zorgt er ook voor dat slechte bacteriën niet de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Of je liever zeep of douchegel gebruikt is persoonlijk. Heb je een gevoelige huid? Dan is een milde zeep of douchegel aan te raden, zonder veel synthetische ingrediënten. Als je een spons gebruikt, zorg dan dat je die regelmatig vervangt. Sponzen houden bacteriën vast en kunnen zelfs gaan schimmelen. 

Naast het reinigen van je lichaam, is het goed om je huid af en toe te scrubben: zo verwijder je dode huidcellen. Doe dit ongeveer een keer per week, niet vaker. Te vaak scrubben kan je huid irriteren. 

Haar wassen

Met shampoo verwijder je talg, vuil en productresten uit je haar en van je hoofdhuid. Regelmatig wassen is dus aan te raden. Hoe vaak dat is, verschilt per persoon. Het hangt er onder andere van af hoe snel je haar vet wordt. Twee keer per week is over het algemeen voldoende. Twijfel je? Vraag dan eens je kapper om advies.

Gebruik niet teveel shampoo. De hoeveelheid van een 2 euro muntstuk is genoeg. Masseer de shampoo goed in, tot je haarwortels. Zorg dat je je hoofdhuid meepakt en deze ook masseert. Spoel vervolgens de shampoo goed uit. Restjes shampoo op de hoofdhuid kunnen huidirritatie, verstopte haarzakjes en klitten veroorzaken. Pak desnoods even de douchekop erbij om dicht op je hoofd alles uit te spoelen.

Met een conditioner verzorg en voed je je haar. Het zorgt ervoor dat de haarschubben zich sluiten. Dat maakt het haar minder kwetsbaar en geeft het een mooie glans. Breng de conditioner aan in het midden van het haar en in de punten, maar niet op de hoofdhuid. Laat het vervolgens een paar minuten inwerken voordat je het grondig uitspoelt. Je haar na het wassen met koud water afspoelen, zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Het resultaat is meer glans en minder pluis.

Je huid verzorgen 

Als je uit de douche komt, is het belangrijk om je huid goed af te drogen. Dit kun je het beste doen door te deppen in plaats van wrijven. Met (hard) wrijven kun je namelijk de huid beschadigen.

Breng na het douchen een lotion of moisturizer aan. Hoe sneller, hoe beter. Het is eigenlijk het best als je huid nog een beetje vochtig is, dan neemt het de lotion beter op. 

Producten douchen

image

Therme Finn sauna shower scrub 200 milliliter

200 Milliliter
10
.
29
image

Naif Nourishing shampoo 200 milliliter

200 ml
9
.
95
image

Skoon Konjac spons pure bio 1 stuks

1 stuks
5
.
29
kinkhoest

Hoe dan? Kinkhoest

Lees verder
oogcremes