Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 49.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Verantwoord gebruik pijnstillers

Hoe dan? Verantwoord gebruik pijnstillers

pijnstillers

We gebruiken met elkaar veel zelfzorgpijnstillers per jaar. Ze helpen pijn bestrijden, maar kunnen soms ook bijwerkingen geven. DA legt uit hoe je verschillende zelfzorgpijnstillers kunt gebruiken.

Alle pijnstillers doen wat ze moeten doen: pijn bestrijden. Hoewel deze medicijnen effectief kunnen zijn, is het belangrijk om te weten dat ze bijwerkingen kunnen hebben en niet voor iedereen geschikt zijn. Kies daarom altijd de juiste pijnstiller die bij je klacht past.

Lees voor het gebruiken van een pijnstiller altijd de aanwijzingen in de bijsluiter. Hierin staat:

  • Hoeveel pijnstillers je maximaal per keer mag innemen.
  • Hoelang je de pijnstillers maximaal mag gebruiken. Als je te lang achter elkaar pijnstillers gebruikt, kun je klachten ervaren. Denkt je dat dit bij jou het geval is, neem dan contact op met de huisarts.
  • Of je de pijnstiller het beste vóór of na het eten kunt innemen.
  • Voor welke pijn de pijnstiller geschikt is.
  • Welke bijwerkingen de pijnstiller kan geven.
  • Voor wie de pijnstiller niet geschikt is.

Paracetamol

Eigenlijk is het advies heel eenvoudig. Bij pijn of koorts: kun je paracetamol nemen. Is de pijn heftig? Begin dan met twee tabletten.

Bij welke klachten gebruik je paracetamol?

Paracetamol kun je slikken bij de klachten: koorts, pijn, griep, verkoudheid, hoofdpijn, keelpijn, kiespijn, rugpijn, zenuwpijn, spierpijn en gewrichtspijn.

Wat zijn de bijwerkingen van paracetamol?

Hoewel paracetamol vaak goed wordt verdragen, kunnen bij (langdurig) gebruik bijwerkingen optreden. Lees daarom altijd de bijsluiter voor een compleet overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Kun je paracetamol gebruiken tijdens de zwangerschap?

Paracetamol kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt indien dit klinisch noodzakelijk is, maar het middel dient zo kort mogelijk in de laagste werkzame dosis en in de geringst mogelijke frequentie te worden gebruikt.

Paracetamol voor kinderen

Vanwege de dosering en soms ook vanwege de werkstoffen, zijn zelfzorgmiddelen voor volwassenen ongeschikt voor kinderen. Onze (assistent-)drogisten adviseren je graag over welke pijnstiller het meest geschikt zijn voor je kind of verwijzen je door naar je huisarts, mochten ze dit nodig achten.

Producten paracetamol

image

Sanias Paracetamol coffeine 500/50mg 50 tabletten

50 Tabletten
2
.
89
image

Teva Paracetamol coffeine 500/50 50 tabletten

50 Tabletten
3
.
25
image

Sinaspril Paracetamol 120mg 16 tabletten

16 Tabletten
4
.
79
image

Daro Paracetamol vloeibaar 100 milliliter

100 Milliliter
7
.
79

Lees voor het gebruiken van een zelfzorggeneesmiddel altijd de aanwijzingen in de bijsluiter.

Andere pijnstillers

Soms is paracetamol niet geschikt voor je klacht. Bijvoorbeeld als je pijn hebt vanwege een ontsteking. Bij deze klachten kun je een andere pijnstiller nemen, zoals: ibuprofen bij een ontsteking. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter. Ook Ibuprofen kent bijwerkingen. Vanwege mogelijke bijwerkingen kun je het beste met de laagste dosering beginnen. Ook zijn deze pijnstillers niet voor iedereen geschikt. In de bijsluiter staat precies voor wie dit geldt. Lees deze dus goed!

Voorbeelden van andere pijnstillers

⁠Naast paracetamol is er o.a. de pijnstillergroep NSAID’s. Dit zijn ontstekingsremmende geneesmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn ibuprofen, diclofenac, naproxen en acetylsalicylzuur (aspirine). Deze pijnstillers helpen bij pijn, verlagen koorts en remmen een ontsteking.

Wanneer kun je beter geen NSAID pijnstillers gebruiken?

Voor mensen met ernstig hartfalen, bekende hartklachten of mensen die een beroerte hebben gehad, is het verstandig voor gebruik van een NSAID met een arts te overleggen. Raadpleeg altijd de bijsluiter bij het gebruik van een NSAID.

Lees voor het gebruiken van een zelfzorggeneesmiddel altijd de aanwijzingen in de bijsluiter.

homeworkout

Hoe dan? Fit vanuit huis

Lees verder
goedevoornemens