Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie! Klik hier voor meer informatie

Hoe Dan? Zelf je haar kleuren

Hoe Dan? Zelf je haar kleuren

blog-haarkleuren

Of je nu kiest voor een natuurlijke nuance of een opvallende tint: je hoeft echt niet altijd naar de kapper voor mooi gekleurd haar. DA geeft tips hoe je thuis aan de slag kunt gaan!

Zelf verven: een goed idee?

Als je voor het eerst zelf je haar wilt kleuren, is dat best even spannend. Toch hoeft dat niet! De haarkleurproducten in de winkel zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en dus heel gebruiksvriendelijk. Alles wat je nodig hebt, zit in de verpakking. Ook een uitgebreide handleiding ontbreekt niet. Waar je wel mee moet oppassen, is het veel lichter verven van donker haar. Hiervoor kan je vaak beter naar de kapper gaan. Twijfel je welke kleur bij jou past? Vraag dan een drogist voor deskundig advies. 

Feitjes over thuiskleuringen

  • In de haarkleuringen van nu zitten veel verzorgende ingrediënten. Je haar is zacht en glanzend na een kleuring. Er is één maar: je haar ontkleuren of blonderen kan wél een aanslag zijn op je haar. Dus ga je daarmee aan de slag, wees dan voorzichtig en besteed naderhand extra aandacht aan de verzorging van je haar.
  • Gebruik na het verven een kleurshampoo. In een kleurshampoo zitten kleurpigmenten die je natuurlijke of geverfde haarkleur verzorgen en verdiepen. Kan een fijne oppepper zijn! Er zijn speciale kleurshampoos voor blond, donker, rood en grijs haar. 
  • Bij mannen staan natuurtinten en koele kleuren van nature het mooist. Die kleuren vind je dan ook volop terug in de producten speciaal voor mannen. Terwijl de haarkleuringen voor vrouwen vaak juist warme nuances hebben, zoals goud, koper of rood. Dat ziet er bij een man al snel onnatuurlijk uit.
  • Thuis verven kan zonder puinhoop. Trek kleding aan waarop een vlekje niet erg is. Leg een paar oude of donkere handdoeken klaar en dek de (was)tafel af. Werk de kleuring in kleine beetjes door het haar. Een lik vaseline langs de haargrens en op de oren voorkomt dat je ook de huid verft. Toch wat huiverig? Vraag dan een paar helpende handen erbij. Andere handige helpers zijn: haarklemmetjes, een kleurkam, kleurkwast en een kapmantel.

haarkleuren

image

DA Vaseline 300 gram

300 Gram
2
.
99

5-stappenplan

1. Je eigen haarkleur 

Bepaal eerst op welke natuurtint jouw haarkleur het meest lijkt. Er zijn tien natuurtinten: zwart, diep donkerbruin, donkerbruin, middenbruin, lichtbruin, donkerblond, middenblond, lichtblond, zeer lichtblond en extra lichtblond.

2. Gewenste kleur

Bedenk daarna in welke kleur je je haar wilt verven. Ga voor een natuurtint (kies je voor maximaal drie tinten lichter of donkerder dan je eigen haarkleur, dan past de kleur nog mooi bij je huid) plus een of twee nuancekleuren. Nuancekleuren zijn koel of juist warm. Dit zijn de kleuren: 0 natuurlijk, 1 as, 2 parelmoer, 3 goud, 4 koper, 5 mahonie, 6 rood, 7 warm/bruin, 8 koel/bruin.

3. Product kiezen 

Je krijgt nu een combinatie van cijfers. Bijvoorbeeld 6.3: donkerblond met een gouden nuance. Op de verpakking in de winkel vind je deze cijfercombinaties terug, zowel bij kleurspoelingen als permanente kleuringen. Zo kan je het juiste product kiezen. 

4. Voorbereiding 

Lees vooraf de gebruiksaanwijzing door. Check of je genoeg kleuring hebt voor jouw haarlengte. Doe 48 uur van tevoren een allergietest door een beetje kleuring op je huid aan te brengen en te kijken of er irritaties ontstaan. 

5. Verven maar!

Verdeel het haar in vier delen. Zet de haren eventueel met klemmetjes vast. Kleur lok voor lok en vlak voor vlak. Heb je veel uitgroei? Kleur dan eerst over het hele hoofd de haaraanzet. Dan kan de kleur daar het langst inwerken. Tel de totale inwerktijd vanaf het moment dat álle haren geverfd zijn. Tot slot spoel je het haar uit tot het spoelwater helder is. Bonus: sommige merken leveren nog een speciale shampoo of conditioner erbij in het doosje.

Uitgroei bijwerken

Uitgroei krijg je er gratis bij als je een permanente kleuring gebruikt. Zo camoufleer je uitgroei in een handomdraai: 

  1.  Kleurspray: lijkt op haarlak maar dan met kleur. Spuit het product alleen waar de uitgroei zichtbaar is (bijvoorbeeld bij de slapen of scheiding). Het is uitwasbaar. 
  2. Foamkleuring:breng de gekleurde mousse aan op de uitgroei die je wilt verbergen. Geschikt voor een klein kleurverschil. Geeft bovendien volume. 
  3. Haarmascara: kant-en-klare kleurcrème die je aanbrengt met een slim mascaraborsteltje. Ook voor een tijdelijk kleuraccent in je haar. 
  4. Kleurpoeder: werkt als make-up. Je blendt het gekleurde poeder over de uitgroei. Laat het haar ook voller lijken. 
  5. Uitgroeiverf: vergelijkbaar met ‘gewone’ haarverf, maar zit in een handige doseerverpakking. Zo kun je precies de hoeveelheid kleuring gebruiken die je nodig hebt.

stoptober

Doe mee met Stoptober

Lees verder
boobtape